Заедно за 1

Идваме в избран от нас свят по свой избор, направен като ограничение, за да преживеем Едно незнание, което да запълни поредната празна ниша в информационното поле. За „тялото“ изглежда, че раждането е начало, че всичко започва от нулата. Нови възможности, нови срещи, нови знания… Когато опознаем този наш избор, започваме да търсим извисяване, излизане от вече познатата зона – самите нас, онова, което сме в този момент. Търсим „половинка“ – индивид, който е много подобен на нас, изключително близък, с който ние „знаем“, че сме свързани и в същото време същият този човек е… пълната ни полярност. С нея (половинката) неизбежно ще се срещнем, ако търсим! Тази полярност е по-скъпа от родител, по-близка и от най-близкия приятел, по-мразена от каквито и да е врагове и неприятели и по-мистериозна от самата Вселена. Някъде там, отвъд разбирането, това е тя – полярната половинка, предназначена за нас, част от нас – вярна, истинска, отдадена и съпричастна. И най-важното – вървяща в същата посока, която ние самите сме избрали.

Вървим по пътя на живота с неизменната мисъл за това, че още съвсем малко и ще я срещнем. Може би на следващия ъгъл, може би следващата седмица, или може би в напрегнати обстоятелства. Всичко може да се случи. В същото време срещаме и други отражения по пътя си – интересни, красиви, умни, привлекателни. Хормоните в „тялото“ играят, чувствата кипят, а обществото не е против. Изглежда, че това е дори любов. Почти истинска. С течение на времето започваме да усещаме, че нещо не е наред. Това чувство в гърдите, което ни кара пак да Я търсим, не е изчезнало. Значи този, който сега е до нас – не е истинският. Води ни пътят на живота нататък, някъде в мрака и неизвестността, някъде, където е Тя, Другата полярна половинка. И върви „обвивката“ (аз), изпълнена с разочарования, съмнения, недоверие в себе си. Нова среща, нов водовъртеж от чувства, Но отново не е тя… И колкото по-дълъг път изминава „обвивката“, толкова по-малко вяра остава, че е възможна подобна среща. Възниква въпросът – съществува ли това, което се търси?

И точно, когато се откажете от всички опити да намерите, когато напълно приемете, че такава полярност не съществува, когато напълно се освободите и приемете „реалността“ на нещата и самотата в частност… Точно тогава, се отварят невидимите врати на Израстването. Тази невидима нишка се опъва и ви свързва с другата полярност. Събитията започват, чудесата се редуват едно след друго, самотността изчезва, защото сте открили полярната си половинка в хармонията на една мелодия на съществуване, наречена… Заедно за 1.

Това, което остава неразбрано, е фактът, че вие, само вие творите тази половинка! Вие творите цялата паралелна реалност и цялата съществуваща за вас Вселена. Предварително, чрез своите мисли, емоции и честотни портали, се „свързвате“ (та вие ги създавате!) с магическата, невидима нишка на единението: Заедно за 1. И точно с онези, чиито „пътеки е необходимо“ да се пресекат. Когато се приемат същностите на свободата и самотата; когато мъдростта се сприятели с глупостта, а осъзнатостта разбере, че е невежа; когато гордостта и егоизмът се откажат да властват, а болката се осмисля като благодарност… Само тогава всичко звучи в унисон, в „мелодия на съществуването“ по пътя на свързаността Заедно за 1. Приемането на Полярността е желанието с Любов към Всичко, което Е, да достигнеш чрез избраното Един-Е-Ние своя връх. Това е възможно при взаимодействието Заедно за 1, което те извисява до Приемане с Любов и сливане с Всичко, което Е.

Полярностите се срещнат. И не анихилират, защото са две състояния на едно Цяло. Две състояния – чисти, искрени, равни, приели полярността в себе си и отвъд, готови да се отдадат в името на Всичко, което Е, за да усетят трептенето на Заедно за 1, като вибрацията Любов. Заедно – това вече не е отделеност, а е едно Цяло: Всичко, което Е. И преплетени заедно, те са Едно, те са торнадо с мъдрост и вечност, съизмерими с времето. Това единение дава нови възможности, които могат да бъдат разбрани само при преживяване на тази заедност: Заедно за 1. Нито разстояния, нито хора или обстоятелства могат да ги спрат да изпълнят мисията си – резонансно трептене в Любов и Единение. Истинската Любов е огъня на приемане на Заедно за 1 – можеш да изгориш или да топлиш, да светиш или опожариш. Въпрос на Избор. В пламъка на приемането се крие красотата на Извисяването и Развитието. Този пламък създава магическа невидима нишка, с която са свързани тези, които са пожелали да са заедно. И щом са Заедно за 1, те творят огненото торнадо, наречено Любов.

Статията е вдъхновена от книгата Ти-Животът – част 3 от енциклопедия Когиталност!

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top