Творене на реалността – част 2/2: Глобалната матрица

Продължаваме с принципа и идеята на творене на реалността, която започнахме в част първа.

Житейски примери и ситуации:

Срещаме познат – в тази околна среда, която сме заформили, нашите познати сме самите ние, убедени в същата тази теза (тя е глобална за избраното ограничение). Докато разговаряме, познатият споделя как е „смачкан“ от самата матрица, защото… (факти за това, че той е жертва). Тогава ние си казваме: „Ето на̀, наистина светът е жесток и манипулативен!“. На практика ние сме видели доказателство и потвърждение за пожелания от нас свят. Тъй като ние сме и Пътят, и Източникът, и Животът, по презумпция е ясно, че е невъзможно „случването“ да е нещо друго (различно от заложеното).

В резултат:

На работа – появяват се „обективни“ причини, поради които ни намаляват заплатата. При това от ръководството ни се обяснява, че цялата тази ситуация не зависи от тях – тя е глобална…

Вкъщи – влизаме в скандал с половинката, защото е редно да ограничим разходите. Тъй като сме семейство, намираме компромисни решения, с които да продължим заедно пътя си напред. При това са движим, независимо от жестокостта на глобалната матрица, в която ние сме жертви, заедно с децата си.

С приятели, на почивка и други (ситуации и събития за отмора) – докато си почиваме или се забавляваме някъде (по какъвто и да е начин), единствената тема, която е възможна като аспекти на разговор в избраната от нас паралелна реалност може да е „глобалната матрица, в която ние сме жертви“.

По този начин във всички нюанси на съществуването получаваме потвърждение на избраното от нас. Това е така, защото самите ние се явяваме онзи, който го е сътворил – „избраното от живия отец“. Това се явява наша самоличност:

Ако ви попитат за вашата самоличност, отговорете:
Ние сме Негови Синове, и Избраното от Живия Отец.

Евангелие на Тома

Извод:

Редно е да се разбере, че изборът се прави в един-единствен миг – Тук и Сега. В същото това тук и сега, при този избор и съобразно филтрацията на избора, се променят всички резултати – както кадрите от „миналото“ (реалност), така и тези от „бъдещето“ (действителност). По този начин всеки избор се явява и причина, и следствие, което е причина.

Като избор ние реализираме или причината, или следствието. Ако се приемем за причината, то можем да си поемем отговорността и да го поправим (избираме да избираме и да променяме причините – себе си). Ако сме следствието, това означава, че сме избрали „лесния“ път – да мързелуваме в избраното от нас (избираме да сме жертви, тоест избираме да не избираме и се оставяме на следствията, които се явяват „властни манипулатори“). Едното е отговорност и осъзнатост за това, че ние творим света си и живеем в него, а другото е да осъзнаваме, че творим света си, но понеже не желаем да носим тази отговорност, се обявяваме за жертвите на този свят.

Независимо от това кой от двата варианта сме избрали, е необходимо да имаме предвид, че избраното се реализира на всички възможни нива. Това важи за всички аспекти, ни всички нива. Валидно е за света, в който живеем; за местността, в която пребиваваме; за общността, в която сме. Валидно е за работата, която работим; за приятелите, които имаме; за семейството, което създаваме. Така нашият избор се реализира на абсолютно всички нива – както в позитивното, така и в негативното; и в мъжкото и в женското; в цялото дърво на живота…

Статията е вдъхновена от книгите на енциклопедия Когиталност и задълбоченото приложение в Онлайн Академия Когиталност. Прочитането на текста 9 пъти води до неговото осъзнаване, усвояване и предизвикателство към приложение!

1 мнение за “Творене на реалността – част 2/2: Глобалната матрица”

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top