Свободата да бъдеш Себе си във взаимодействието

Да позволиш на хората да разберат какво представляваш няма нищо общо с житейските ти преживявания. Винаги ще има хора, които няма да харесват това, което им казваш и няма да ти позволяват да бъдеш себе си. Защото, когато изявяваш напълно истинската си същност, ти непрекъснато напомняш на тези, които не го правят, че те не реализират напълно себе си. А те не обичат да им се напомня това…

В същото време, това е най-голямата услуга, която можеш да отдадеш към другите. Защото чрез своя пример им даваш възможност да видят, че могат да изберат да бъдат себе си, макар и да не го правят. Когато изневеряваш на себе си, ти им отнемаш тази възможност. По този начин на практика затвърждаваш техния избор – да са жертви, страхуващи се да изразят себе си.

В началото могат да имат съпротиви, защото виждат нещата само в отрицателна светлина. Това е единственият начин, по който виждат нещата. И колкото повече си Себе си, толкова по-състрадателна и безусловно любвеобилна личност ставаш. В един момент другите се изморяват от филтрите, които ползват. И тогава им предоставяш възможност да направят различен избор. Ако се въздържаш, само подкрепяш същия страх у тях.

Статията е вдъхновена от лекции на Башар и енциклопедия Когиталност – Всичко, което Е!

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top