СТОЙЧО КЕРЕВ ПИТА : „Измама ли е Теория на Когиталността?“

СТОЙЧО КЕРЕВ ПИТА : „Измама ли е Теория на Когиталността?“

Предаването на Стойчо Керев с ivomir получи заглавие „Измама ли е теория от когиталността?“ (оригиналното заглавие в продължение на месеци беше „Теория на когиталност“)

Молим всички, които са били на семинарите, чели са книгите или просто имат отношение към темата да споделят в коментар под видеото.

Благодарим за всички отзиви. Днес, 14.06., въпросът – заглавие на видеото „Измама ли е Теория на Когиталността?“ бе транформиран в „Теория на познанието“ :

Днес, 15.06., бяха свалени и двете предавания с участието на ivomir от профила на г-н Керев в YouTube. Причините за нас остават неизвестни…

https://www.youtube.com/watch?v=D5FwCAg_OxM

https://www.youtube.com/watch?v=8sdRSC_O9hk

43 мнения за “СТОЙЧО КЕРЕВ ПИТА : „Измама ли е Теория на Когиталността?“”

 1. Любомир Тошев

  Теория кд Когиталността е най-истинското нещо, с което съм се запознал… За мен това е станало начин на живот и не само, че всичко, което научих от семинарите/книгите/интервютата е истина, а и подпомага за самостоятелното развитие по-нататък.

  1. Даниела Христова

   Информацията на теория на Когиталността е като пълна торба с ключета-многопластова и изключително забавна и полезна.Когато постоянстваш тя помага да експериментираш и да видиш кое от нея как работи-много е удовлетворяващо.Благодаря на Ивомир и Ели!

  2. Венета

   Изключително смислен и съдържателен е семинара по Когиталност. Не съм преживявала никога такава медитация, каквато ми се случи на семинара. Това не може да е изфабрикува. Уважавам, Стойчо Керев и сега виждам, че предаванията са свалени. Аз лично съм гледала само едно.
   Благодаря за съветите на Ивомир и Еми!

  3. Здравейте, аз много искам да се запозная със всичко това, но не мога да намеря информация, нямам никаква книга от тях. Изпитвам огромно желание да се запозная с това учение. Много ви моля да ме насочите как да намеря Ивомир и Еми или поне някаква информация, за това, което представлява когиталността. Моят имейл е:
   vladislava-ivanova@abv.bg

 2. Тайните на тъмнината

   

  51. Съществува мнение, че дяволът е паднал Ангел. Това така ли е?

  Известно време хората са се опитвали да разгадаят тази тайна по свой начин в различните Учения. Някъде са се доближавали повече до истината, другаде по-малко. Но ключалката на вратата, както преди, е оставала все заключена.
  Сега ви предстои да разберете, че дяволът и падналият Ангел не са едно и също нещо.
  Има вирус на злото, който се намира само на Земята и само между хората. Това е всъщност дяволът.

  Но съществува и Луцифер – падналият Ангел. Тази истина, обаче, излиза далече зад пределите на Слънчевата Система.

  52. Щом като Бог е безгрешен, защо тогава е породил дявола?

  Това е много сериозен въпрос, във връзка с което сега е крайно необходимо да се разкрие истината за Висшия Свят, за да не могат подобни заплетени въпроси да възпрепятстват мислещите и търсещите да стъпят на Пътя на великия Възход.
  Една от истините за великата Божия Слава се състои в неспособността на Бог да прави грешки. Но все пак злото се е появило в Лоното на Битието. Такова зло, което не е присъщо нито на животинския свят, нито на представителите с извънземен произход. Това зло е присъщо само на битието на човека върху Майката Земя.

  Ето защо сега, за да не станете роб на някоя съдбоносна грешка, чуйте и разберете, че Небесният Отец не е сътворил дявола, породил го е самият човек.

  53. Как е възможно самият човек да породи дявола?

  Човекът е единственото творение, което първо е възприело като съдържание в себе си двете начала: Природното и Духовното. Това много е затруднило Възхода на човека, защото Пътят на Битието е придобил нови измерения. Това е бил нов Път, по който не е минавал още никой.
  Разумът е присъщ само на плътта. Плътта води началото си от Природата. Разумът се развива по закона на Знанието, а душата, която води началото си от Небесния Отец, се развива по закона на Вярата. Знанията и Вярата не са едно и също нещо.
  Човешката същност се състои в душата, ето защо основният закон на човешкото битие е Вярата.
  При тръгването по този път, във Вселената се е появил нов закон, под чието пълно влияние човечеството тръгнало към Вечността. Това е законът за Свободата на Избора.
  След като съществува Свобода на Избора, съществуват и грешки. Грешката е неизменна черта в развитието на човека. Грешките, обаче, трябва да изменят своето качество, като преминават на все по-високо стъпало.
  Повлиян от своето невежество, човекът не е дооценил дадените му големи възможности и е направил съдбоносна грешка, в резултат на която се е появил сатаната.
  Вирусът на злото е възникнал на основата на тежка природна материална жизнена сила, която се проявява в изблиците на страха. Небесният Отец е велик източник на духовна жизнена сила, ето защо той не може да бъде творец на този вирус.
  Този вирус се е зародил върху могъщата основа на два потока: потока на Съзнанието и потока на Вярата. Истинското сливане на тези два потока ще направи от човека достойно Божие чадо. Но засега, тъмнината значително надвишава Слънчевата Светлина.
  Човешката мисъл е материална. Тя никъде не изчезва. Ако двама човека или по-голямо число хора съсредоточат своите мисли върху един и същи образ и повярват в него, ще се прояви вече познатия съществуващ закон. Потоците, които идват от всеки отделен човек, благодарение на своята еднородност, ще се слеят в една точка.Тази точка ще се превърне в източник на битието на едно ново начало, което ще притежава сумата на тези сили, които са били насочени към него от всеки човек.
  Злият дух е придобил живот. Но веднъж възникнал, той е бил способен да продължи своето житие, само на основата на постоянното захранване от емоционалните изблици на човека. Това е ставало непрестанно.
  Първоначално е имало много такива зли духове, но с течение на времето, те са увеличавали все повече своя обем и сила и са попаднали в полето на въздействието на един върху друг, след което са започнали да се привличат и да се сливат в единно цяло. Това могъщо цяло е взело под своя контрол дейността на човека. Първоначално злите духове само пасивно са всмуквали насочените към тях нечисти потоци и информацията по повод на едни или други лоши действия.
  Единното цяло е придобило могъща черна сила и знания за всички лоши постъпки на човека, извършени на Земята, които са ставали все по-изкусни. Това е било всъщност раждането на дявола. От тази минута той е започнал активно да въздейства на съзнанието на човека, създавайки уникални обстоятелства, при които човек все повече прави зло.

  Човекът не се е вслушвал достойно в гласа на Небесния Отец и е станал роб на дявола. Колкото повече пороци притежава човек, толкова по-силно е неговото робство пред дявола.

  54. Кой е Луцифер?

  Той владее един от многочислените Светове на Вселената, който в началото на развитието на подвижния Разум, се е отделил от общия път на развитие и е тръгнал в друга посока, без да излиза извън рамките на Хармонията на Материалното Битие на Вселената.

  55. Защо не ни се удава да победим злото и възможно ли е въобще това?

  Голямата победа на дявола се е състояла в това, че му се е удало да докаже на много хора, че той сякаш не съществува. С целенасоченото си въздействие върху разума на човека, сатаната значително е заслепил маловерните Божии чада.
  Той изкусно ви е повел и ви води по пътя, по който вие се стремите да се борите за справедливостта, като се опитвате да накажете злото, с което всъщност носите огромно удовлетворение на сатаната.
  По този път сляпото човечество се движи вече хиляди години и сега вече се е приближило до пропастта.
  Колко се е възвеличил човека, възгордял се от успешното пускане на купчина желязо в около земна орбита! Но за да погледнете по-трезво на този човек, си представете картина, в която хората излизат в тъмнината и се опитват да я разсеят, като размахват яростно пръчки. Ето така горчиво нещастен, изглежда съвременният човек, който почита своя „удивителен“ ум и блестящите предмети върху своята дреха.
  Тъмнината не се разсейва с тъмнина! Разберете, че да се накаже злото е невъзможно. Това е велика заблуда!
  Няма да унищожиш студа с ответен студ, а само ще го допълниш. Студът ще стане по-голям.
  Студът трябва да се сгрее, а тъмнината – да се освети.
  Помнете! На вас, които сте породили дявола, сега ви предстои да видите неговата гибел, защото сега князът на тъмнината ще бъде свален.
  Помнете също, че ключът от кутията, в която се таи гибелта на сатаната, се намира във вашите ръце.
  Дяволът расте и се храни от тежките отпадъци на вашата душа. Спрете да го храните и той ще бъде обречен!
  Вслушайте се в последния Зов на вашия Небесен Отец, отправен към всеки човек върху Майката-Земя, защото всички вие сте деца на един Родител.
  Отсега нататък, вие сте длъжни да станете неспособни да носите студ – никога, при никакви условия и под ничие знаме, вие нямате право дори и да помислите лошо за някого!
  Но докато съществува дори и един човек, който излъчва студ, дяволът няма да загине.

  Помнете това!

  56. Нима е възможно всички хора на Земята да станат неспособни да сеят студ?

  Да. Това е предначертаният Път на човека във Вечността. Това е стъпало, на което трябва да се изкачите.
  Този Възход е възможен само тогава, когато на Земята не остане нито една плът, упорито носеща студ.
  Що се касае за настоящето, когато са необходими условия, за да бъде низвергнат дявола, то силата на инерцията, присъща на многочисленото общество, очевидно ще играе съдбоносна роля. Човечеството се намира в такова състояние, в което хората, чувайки Гласа на Истината, са неспособни да направят една и съща крачка. Необходимо е време.
  Но ако човечеството продължи своето движение, без да измени своите възгледи и действия в кратък период от време, ще настъпи голямо Страдание.
  Ето защо, по Волята на Небесния Отец, заради благото на бъдещото битие на Неговите деца, в кратък период от време ще напуснат живота тези, които упорито, без да се съобразяват с открития днес Път на Истината, продължават да сеят студ.

  Този час беше неизбежен и той дойде.

  57. Защо Бог не може сам да унищожи дявола?

  Разумно ли е да се пресушава езерото, без да се заприщят вливащите се в него реки? Небесният Отец жадува вие да разберете тази истина, защото в противен случай, мъката очаква само вас.
  Голяма ли е ползата, незабелязано да се прибират отпадъците след тези, които безгрижно продължават да ги изхвърлят, без да осъзнават тази пагубност?

  Развитието на човека зависи не от благоденствието на заобикалящият го свят, а от действията на самия човек.

  58. Защо Бог първоначално не е сътворил човека неспособен да носи зло?

  Това не би бил човек. Съществуват милиони светове, съставени от такива нечовеци.

  Човекът пръв е придобил велики уникални качества, призвани в бъдеще да усъвършенстват цялото Битие. Но да придобиеш могъщ дар и да не умееш да го използваш, в началото, естествено, предизвиква и съответните грешки.

  59. Известен е философският закон за борбата на противоположностите, въз основа на който става развитието, където едното начало не може да съществува без противоположното. Възможно ли е съществуването на доброто, ако изчезне злото?

  Това е важен въпрос, който вече е започнал да играе съдбоносна роля в живота на много хора. Философията правилно е докоснала тази истина, но мнозинството от хората я осъзнават невярно. Това е помогнало на дявола да постави опасен капан.
  Днес в него попадат все по-голямо количество нещастни и за съжаление, все по-млади хора. Тези нещастници дори се опитват да организират общества, наричайки себе си “сатанисти” и го правят не безуспешно.
  Дяволът толкова изкусно влага в главата на слепия, логическата мисъл за необходимостта от съществуването на злото, че нещастниците дори не се гнусят да се наричат негови служители, приравнявайки се по ценност със служителите на Бога, защото те помагали за развитието на Светлината и без тях, доброто щяло да загине.
  Истина ще ви кажа, че в живота на човека, наред с противоположностите, които наистина подпомагат развитието, съществува и вирусът на злото, на основата на което хората вече хиляди години правят големи грешки, като ежесекундно проливат кръв и причиняват болка.
  Категорията на злото, която се е формирала до днес във вашето съзнание е първата примитивна и дива крачка в стабилизирането на човека. Тази крачка трябва да потъне в небитието.
  Тогава ще бъде погубен вирусът на злото. Ще остане истинната противоположност, помагаща на Божието чадо да върви нагоре.
  Човекът е надарен с велики творчески способности на основата на Свободата на Избора. Когато всичките сили на човека бъдат съсредоточени в едно направление – съзиданието на Светлината, то при нито един опит да се направи добро, творецът няма да има удовлетворение. Това е вечният двигател на развитието на човешката душа.

   

 3. Гери Йосифова

  Да си на семинар си…..разбрал, прочети книга и си осъзнал! Следвай осемте принципа и си преживял, когато си отдал  си създал.Благодаря на ТК ,Ивомир Димчев и Еми Стойчева за възможноста да усетя и следвам посоката към …..

 4. Всяко ново учение в началото е тотално прегърнато или тотално отхвърлено. Прави ми впечатление, че от средата на физиците се раждат философи, това може би е така, защото не всичко може да се обясни с физичните закони. Приветствам учението Когиталност на ивомир, защото ми допада неговата логика и откритост. Все пак по- добре ново учение, отколкото нова религия, като сциентологията (дианетиката на Рон Хъбърт) например. И една "еретична" мисъл – представете си, че няма Бог… Тогава всички дълги цитати и словоизлияния стават излишни.

 5. Мария

  Имам невероятно добри резултати с ТК. Все едно да ме питат: "Измамно ли е това, което ти се случва?" Не! То просто се случва.За 2-3 месеца пред мен/за мен се откриха много възможности, които мога да прилагам за себе си и за другите. Това ме прави щастлива! Благодаря на Еми и Ивомир за труда, който полагат! Освен това има неща, които разбиха на пух и прах налаганите от незнание убеждения за това как се прави например регресия, прогресия и т.н. Както и резултатите от тях. Как да обясня на хората около мен, че всичко това е измислица?

  Винаги съм казвала, че ако не знаеш какво да кажеш е по-добре да замълчиш!

  Ще се радвам на направите и семинар в Стара Загора! Обичам ви и ви подкрепям в това, което правите!

 6. Теория на Когиталността е истина. Източникът е един и информацията е една. Вярвам в това и го откривам навсякъде. Благодаря на Ивомир и Еми, че ми помогнаха да си позволя да бъда.

 7. Цветина Асенова

  Един от най-хубавите семинари, които съм посещавала. Зключително полезни неща научих!

 8. Тодор Тодорв

  Измама ли е ТК??? ако искаш да го видиш и пипнеш е измама, но ако го повярваш и го ПРОБВАШ както казва автора, ще разбереш че не е само теориа ,но и реалност!!!

  ПРОБВАИТЕ

  ЕДИНЕНИЕ

 9. Благодарим за всички отзиви. Днес, 14.06. въпросът „Измама ли е Теория на Когиталността?“ бе транформиран в „Теория на познанието“.

  Ако желаем да сме отдадени и да бъдем пример за толерантност и свобода… тогава защо поставяме условия и предявяваме претенции към онова, което други избират да направят с информацията? Ако някой реши да пренебрегне всичко, това си е негово право на избор! Редно е да сме щастливи, че има силата да взема решения, защото това е основната идея на всичко, така или иначе. Не е нужно да ни вярват! Всичко, което правим, го правим, защото ни носи удоволствие. Всяко упражнение може да работи при всеки, но ако някой избере да не вярва в това, че упражненията работят, то това е право на избор. Тази му позиция не променя собственото ни удоволствие да правим това, което правим! При споделяне може да се приеме всичко, само някои идеи, или да не са съгласни с нищо… Това е право на избор, който е редно да се почита и уважава така, че всеки да взема собствените си решения. Няма нужда от бързане, когато някой друг избира едно или друго нещо. Така или иначе в безкрайността всеки ще преживее всичко. Няма крайни срокове за спазване. Но, ако желаем да бъдем пример за толерантност и свобода, е добре да дадем спасителното въже на собствената си опитност: „Това е забавно и възможно! Желаете ли да пробвате?” Толерантността е в това да позволиш да ти кажат: „Не, благодаря. Това не ми допада.” Защото ако не им позволяваш правото и свободата да избират, защо те да реагират по различен начин? Нали всички сме си отражения?… Ако даваното от теб притежава сила, другите ще я открият по някакъв начин, защото силата привлича. Истинската сила е силно привличаща. И това, в което вярваш, защо ще трябва да го натрапваш на някого? Най-голямата сила е най-нежното докосване. Като водата. Тя не налага нищо. Затова и когиталността едва забележимо се усеща, че съществува. Тя е такава сила, че даже няма нужда да се знае, че е реална или видима. Това дава свободата… Дори свободата да вярваш, че не съществува. Тя Е!  И това изчерпва всичко. Празнота, която обвързва и привлича със своята сила. Нищо, което е Всичко, което Е!

  1. Да благодарим на г-н Керев, че беше причина, за появата на това безкрайно дълбоко и проницателно обяснение-откровение! Благодаря ви иво и еми 🙂

 10. Да изписваш името си с малка буква защото си малък, когато всички пишат имената си с голяма е начин да се отличиш и все едно да кажеш: Аз съм по голяма работа от вас! Иначе тези неща отдавна се знаят, стария термин (още от времето на Бергсон) е интилигибилно поле и в този термин се съдържа повече информация от термина информационно поле. В това предаване за грамотния човек няма нищо ново, даже дъвче отдавна предъвкани неща.

  1. Анастас

   ако го говорим за ivomir съм го чувал да казва като го питат: защо името ти е с малка буква? – да отговаря : защото не съм голям – скрития подтекст на този отговор се разбира от значението на името ивомир – иван и мир – голям велик!

   не мога да обсъждам предаването защото не съм го гледал

   теория от когиталност мога, защото от момента в който се докоснах до нея, светът за мен се промени – как ? най – простия пример: преди за мен една ябълка беше само няколко неща – червена, зелена, сладка, кисела и това е!!! сега една ябълка е всичко което е за мен! – разбирай че не е 5 неща, а толкова, колкото съм отворен да приема, да разбера, да узная, изживея – с едно изречение – всичко което е!

   всеки ден благодаря на ивомир и еми, че споделиха знанието до което са достигнали и го направиха видимо за нас!

   поклон и благодаря!

 11. Галина Карадаиева

  Ако си бил на семинарите на Ивомир и Еми и си отворил душата и сърцето си за да разбереш това, което ни предават – доказателствата за истинността на теорията Когиталност те откриват сами. Регресиите, направени с мен ми помогнаха да разбера защо през целият си сегашен живот съм живяла с медицинската диагноза за тежка алергия към мед и пчелни продукти, която изчезна само след два часа осъзнаване на моите действия в минали животи. Благодаря им, че отключиха в мен интереса към енергията , която носи всеки от нас, желанието да се научим да я управляваме в Един-Е-Ние в полза на на България и всички българи.  Няма да забравя наученото, което ще поведе нови и нови ученици. Благодаря Ви! интерес 

 12. Пенка Йорданова

        К О Г И Т А Л Н О С Т

  Всичко което е – Когиталност, мисловност, осъзнатост, глобалност!

  Мисля следователно съществувам, не се залъгвам и не мързелувам.

  Дълбоко в същността си навлизам, изследвам се, завихрям се излизам.

  Пречистена, претворена, самата аз. На егото не давам власт.

  С усещане за ефирност и свобода, себе си опознавам и люботворя.

  Със източника в мен се сливам, от мъдростта на Вселената отпивам.

  От енергийния свят ценни съвети получавам.С тях все по открита и уверена ставам!

  Усмихвам се повече защото знам, че безусловна любов ме чака там.

  Енергия вдигам, сфери въртя, медитирам, със 7 милиарда лидени се синхронизирам.

  Силата си осъзнавам, от филтри се освобождавам, преобразена и добра на хората се посвещавам!

  Светлина и красота изпращам по света за да пребъде нашата Земя!

  В живота ми навлизат нови хора, озарени с мисия да променим егрегора.

  За да сме щастливи и благословени, радостни, човечни и одухотворени.

  Творческото начало всеки да проявява, от живота си шедьовър да създава!

  И накрая от сърце и  душа на Иво и Еми Благо Даря!

 13. Г-н Керев бил ли е на семинар? Какво е това сега-мъжко его, кой /на кого/ колко /му е/ голям? Водещият е говорител с дълг да оповестява честно и истинно информацията.Ако не я усеща или разбира, не е наш проблем.Посетилите курса знаят, че там има цялостна система върху основната парадигма сега на земята.

  Лекият намек в началото на появяването му за харизматична личност на г-н Керев, бързо се разсея за мен, Ананхронизъм-прагматик води предавания за духовното, светлината, енергията, любовта.

 14. ГЕОРГИ АНГЕЛОВ

  „Измама ли е Теория на Когиталността?“

   

  Измама, измама, колко да е измама? Да направим съпоставка с другите учения:

  1. Всички источни учения, заедно с йога, след упорит труд от 15 -25 години, навлизат в енергииния свят чрез епифиза.

  2. Карлос Кастанеда – учението на древните толтеки – след направа на ПРЕГЛЕДА НА ЖИВОТА, за около 5-6 години навлизат в енергииния свят, чрез епифиза.

  3. Бронников, за около 3 години отваря третото око на слепи деца, но не и на възрастни.

  4. Вадим Зеланд, за около 3-5 години.

  5. Ивомир Димчев е дал най – простата методика, която за 89 ДНИ се влиза в енергииния свят чрез епифиза. Младите  от 18 – 25 години влизат за около 10 -15 дни. Льохман като мен – 50 години ял, пил и се веселил, влязох на 55 ден.

   Очевидно на господин Керев, ще му се наложи да изучи херметичния ПРИНЦИП НА РИТЪМА, подробно описан в “Теория на когиталността”- "Всичко тече навътре и навън; всяко нещо има своите приливи и отливи; люлеенето на махалото присъства във всяко нещо; ритъмът на залюляването надясно е ри­тъмът на залюляването наляво; ритъ­мът се уравновесява.”,  по трудния начин. Току що скапа едно хубаво предаване. Всички пътища са верни! Както казва Спас Мавров, отношението е функция на еволюцията. 

  С Любов Благодаря на Иво и Еми!

   

 15. Здравейте,

  Както е казал Ейбрахам Линкълн – "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време". Колко прав е бил! Рано или късно, всичко ще излезе наяве.  

  Когиталността лека-полека пренарежда и моя пъзел 🙂 

  Иво и Еми, поклон пред вас с благодарност и от мен.

   

 16. Невирвх че Сточо ще направи тази глупост. ТК най хбавото  и невероиатното нешто кото може да му се случи на човек. Благодарение на люботвориащи ЧОВЕКА (хора много човеците са малко) ИВОМИР ЕМИ

 17. Диана трайкова

  Истина или лъжа….

  До теб

  За мен истина,за теб,може би ,лъжа…ти избираш в какво да вярваш. Каквото и да избереш ,ще бъдеш прав.Защото няма грешен избор..нито завой …нито решение.Защото ТК казва "Всеки има право да има  право"!

  Аз избрах да повярва след като се усъмнявах.

  Теорията на Кагиталността  е мой начин на живот.

  Тя ме направи богата ( не само духовно,финансово също),усмихвам се и по-често,заобиколена съм от любящи хора(нямах представа,че в България има толкова положителни хора ,решили да не имигрират 😁)

  За да повярваш,трябва да дакоснеш…но и да си готов…защото това е безкрайно пътешиствие към самия себе си.

  Не вярвай на нито една моя дума,приятелю!

  Аз дори ти завиждам в този момент,защото си представям как се узарява лецето ти от изумление от вълнението,когато стигнеш сярцевината на Кагиталността,до нейната ,иначе проста ,същност…

   

   

   До Иво и Еми

  Имате невероятния шанс да "проверите" себе си,в този момент.

  Да доказвате ежедневно силата,вярата ,постоянството си ,търпението и не на последно място Любовта към хората.(Тук си спомням за бащата,сина и врабчето.)

  Пращам цялата си любов и благодарност.

  До теб

  Благодаря ти за отделените минути.Пажелавам ти безпокойна нощ в размисли за тоята истина.Бъди здрав!

   

   

                                                Диана 💖

 18. Юлия Ащомова

  Странно ми е,че Стойчо Керев, който дава трибуна на всичко, което не се основава на материална логика и в този смисъл подлежи на същия въпрос е решил да стреля по ТК. Дано да си каже основанията.

  Що се отнася до мен, без да съм посетила много семинари на Ивомир (мисля само един), съм се запознала с идеите които развива от книгите, филмите, публикациите.

  И без да давам лична оценка, ще кажа, че неговата теория си има своето основание, както и на всеки друг появил се на сцената на духовността или извън материята. Нищо не е видимо за материята – ангели, архангили, енергии, акашови записи, други извънземни цивилизации, нищо! Материалния ум рита и рие постоянно в тази насока. Така че кой има правото и доказателството за това, кое е правилно да вълнува човешкит ни умове. Според мен никой!

 19. Adriana Djedjerova

  Всеки има право да вярва или не, а също и свободната воля да провери и сам за себе си да открие истината, а не да се поддава на чужди манипулации!

  Дори и малките стъпки, които правя, борейки се с Мързела и Егото си, за да променя себе си, следвайки принципите, които Теория от Когиталността дава, преобразиха неимоверно живота ми, светът в мен и около мен се преобрази по нов и по-вълнуващ начин, осъзнах защо сме тук, какъв е смисъла на съществуването ни, разбрах, че няма добро и зло, а просто има две различни посоки. Семинарите Когиталност, дискусиите и упражненията ми помогнаха да започна да приемам собствените си демони и негативни черти и стереотипи, а също и на другите, осъзнавайки, че те са само възможности за израстване и развитие и че могат да бъдат трансформирани в градивна сила. Когато започнах да се самонаблюдавам, забелязах, че реакциите ми към негативни ситуации или хора не са така остри и ми помагат да взимам решения много по-ефективно. Външният свят е отражение на нашия вътрешен, когато променим себе си, ние претворяваме и света около нас! Така ставаме творци на собствената си реалност!

  Теория от Когиталността ми даде криле да последвам сърцето си, да напусна сигурността на работното място и да се впусна в начинание, в което нямам никакъв опит, осъзнавайки че всички ние имаме безкрайни и уникални възможности, стига сами да пожелаем да ги разкрием и почувстваме. И наистина, ситуации и събития започват да се подреждат, подавайки ми ръка , без да съм ги очаквала. Когато сменим посоката си навън, към отдаденост към другите, въплъщавайки цялата си любов в това, което правим, тогава всяка  частичка от Вселената ни подкрепя и обгръща с безусловната си любов!

  Теория от Когиталността ме провокира да правя избори, а също ме научи, че няма грешни избори. Всеки път, който поемем, ни води до различна опитност и преживявания, които ни изграждат и даряват със сила и смелост. Затова вече не се страхувам да правя избори. Смисълът на нашето съществуване е много по дълбок от задоволяване на първичните ни нужди , той е постоянно излизане извън зоната ни на комфорт и отговорност към всеки и всичко!

  Поклон и Благодарност на Иво и Еми за подадената ръка, огромния труд, отдаденост и любов!

   

 20. Иво Джеджеров

  Ами измама е да живееш в натрапена матрица, свит в черупката на някаква илюзорна сигурност и демокрация, безусловно вярвайки на някакви медии, политици и самозвани гурута.
  Теория от Когиталността подтиква към точно обратното – да бъдеш себе си, да си позволиш да откриваш и развиваш собствените си способности т.е. да се чувстваш и бъдеш истински, без да слагаш постоянно маски, а като свободна, волна птица да осъзнаваш и твориш сам света около себе си вместо да позволяваш телевизора да прави това вместо теб, че било по-лесно и не изисква да се ползва мозъка!
  С доказателствата, заключенията и изследванията на толкова много и различни по род науки събрани на едно място, Теория от Когиталността се явява и едно естествено продължение и допълнение на най-старото учение на света – това на древните българи (от преди да се появят каквито и да било религии), учение от и за Всичко, което Е!
  С всяко докосване до това знание, осъзнаване и придържането към принципите, които ТК дава в личен план и в ежедневието си усещането ми за удовлетвореност, щастие и пълнота е в пъти по-голямо, а пожелания започват да се сбъдват, както и обратно, когато егото ми е диктувало парада получавам ритници от когиталността по кокалчетата.
  Време е и с ТК можем да събудим българите в себе си, за да бъдем „болъгар“ т.е. да пребъдем!
  Поклон пред Ивомир и Еми за отдадеността и примера, който дават!

 21. Стефка

  Това е най- истинското нещо до което съм се докосвала. Всеки да си го тълкува, както иска.Нямам възможност да присъствам на семинари, но пък за това изчетох почти всичко за Когиталността качено в нета, изгледах филма и качените предавания и семинари. Благодаря за усилията на Ивомир и Еми за това, че се опитват да помогнат на хората да прогледнат. Бъдете силни!  

 22. Ще бъда кратък, защото обикновено пиша изключително дълги коментари (и първите ми по тази тема, под първия филм Когиталност, иво и еми не само ги прочетоха целите, а и ми отговориха, като дори ме поканиха безплатно на семинар):

  ТК не отхвърля нищо (тя може и приема всички вероятности и гледни точки) и освен това е самодостатъчна, точно както перпетуум мобиле. На семинарите подхода е директен – там ти казват: Или се оправяш или си сърбай попарата, защото никой не може да свърши твоята работа качествено, така, както ти самият – точка. Всеки има право, да има право и всеки един е уникален – толкова, колкото и всички останали! АКО СЕ ОТВОРИШ, МОЖЕШ ДА ДОСТИГНЕШ ДО ИСТИНАТА, ЗАЩО ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е ПРОЯВЕН, КАКВО ГО ЗАДВИЖВА И КОЙ Е ТОЙ ВСЪЩНОСТ.

  КОГАТО ЧОВЕК (макар и за миг) СТАНЕ НАПЪЛНО ЧЕСТЕН СЪС СЕБЕ СИ – ТОГАВА ТОЙ ПЪРВО СЛУША, ПРИЕМА, ИЗСЛЕДВА, ПРОБВА И СЛЕД ТОВА ГОВОРИ И ОЦЕНЯВА. "ТК" може да бъде приета и ментално и физически и духовно, пътища много и всички водят до истината – в случая това е Когиталността. Да това е дума измислена, но нейното значение е обединеното название на онази неописуема мисловност, която създава и задвижва организиращата се ентропия, превръщайки я в хармонично цяло.

 23. Десиалава Рангелова

  Който пробва само той ще разбере измама ли е или не. А другите само ще философстват!

  Когиталност Ивомир и Еми взривяват и слагат в малкото си джобче всичко до сега обяснено. Те ти обясняват на прост език всичко което са достигнали учените до момента и всички религии до сега не са могли да го обяснят на прост език за нас обикновените хора, а който разбира разбира който не ,ще говори ще обсъжда защо ивомир е с малка буква или защо не.

  Взривяват това правят!!!!

  Благодаря че има такива хора, е то не са случайни то е ясно!

  пробвай и ще разбереш!

 24. Любомир

  http://www.otkrovenia-bg.info 

  Да виждаш нещо очевадно и да не може да го разбереш, това е посредственост.вземам да си мисля че ст.керев е повлиян от гостите масонски които се чудят как да се оправдаят пред обществото

 25. Добро утро на всички, включително на ивомир и Еми! Какво прекрасно Слънце се е родило днес! Нека всички му се Любуваме заедно!

  Странна тема, макар че всъщност никак не ме учудва. Предполагам че не учудва и всички, които Вярвате че и утре можем да се поздравим и възхитим на утрото. Е аз със сигурност още по-фокусирано посрещам Слънцето, от както за своето утро блаженно побъбрих с иво и еми и категорично разбрах, че е безмислено заради материалните проблеми на Зоната си на комфорт, да се съмнявам в сънят си и събуждайки се от натрапени кошмари нощем, поглеждайки навън и невиждайки Сланцето, да изпитвам СТРАХ че няма да се роди отново с утрото… Или пък за изпитвам ВИНА, от похарчените средства с които по научен път да докажа, че нощта е необходима на деня и затова трябва да я увеличаваме… Или простичко казано – да усвоим едни щедро предоставяни средства, за да качим тълпи от непосветени в недостъпни за всички превозни средства с които да се движим за доказателство… само от към тъмната (нощната страна) на проявлението. Рано или късно, тази скъпо платена комфортна "нощна зона" ще изчерпи кредита си на доверие и ще осъмне неприятно на припек…

  А, Добро утро г-н Керев…

  Помниме че водехте едно интересно предаване, как се казваше? Беше нещо свързано с това, че ако сте непрекъснато от към нощната страна на земното проявление и това… "специфично движение" го правите упорито и с постоянство, то спокойно и материално дори, можете да докажете че Слънце няма. Е, интересни бяха тези предавания… Интересни с това, че някои може да си представи комфорнта, че въобще може да ги има, но защо не.

  Наистина светът би бил по-беден и дори по-скучен, ако си го представим без вашите предавания едно време, не мислите ли.

  Приятен ден на всички! 

  Приятен ден на всички които вярват, че и утре може да си пожелаем с възхищение същото Просто нещо. 

  А как мислите, дали някой не би могъл да се опита да ни отнеме възхищението от Това "просто нещо"?

  Разбира се… Ако си повярва… като Нищо!

  Е, да опазим вярата си… когато днешният ден си отива и да си пожелаем…

  Лека нощ. Нека всички й се Любуваме ЗАЕДНО!

   

   

 26. Катерина

  Здравейте всички! Денят е прекрасен и нека благодарим!

  Дали е измама ТК?!!! Аз знам какво изживях, потапяйки се в познанието, което получих чрез Когиталността – радост, удовволствие от всичко, което правя, забавление и т. н…… всичко. И знам че беше истинско!!!

  ТК не е матрица, не е система в рамка, тя е познание, даващо свобода за собствен избор.Всеки решава как да  постъпи.Същото се отнася и за г-н Керев.

  Той е направил своя избор – сигурността на системата, в която живее и работи.

 27. Валентина

  Тој што е ЧЕСЕН секогаш е ставен на крст за да биде покажан како нечесен.Во секој случај тој што мисли дека ТК е измама,всушност се измамил себе до крајни црти,да не разбере што е всушност ВИСТИНА.

 28. Радостина Тонгова

  Теория от Когиталността е това, което си ТИ! Нищо повече, нищо по малко…Както и всичко останало с света /ви/ е, такова, каквото го направите…Ако ти си лъжа и тя Е… Бъдете истински, за да бъде и ТЯ истина, защото е красива!

 29. тази теория сьбужда, разтьрсва и осьзнавайки какво си животьт се променя.в началото бях учудена, после се забавлявах, сега сьм в едно сьстояние на спокойствие.иво, еми благодаря.не ги сьдете тези хора, явно имат нужда да изживяват точно това, точно в този момет.още ведньж благодаря

 30. Стефан Гашев

  Невероятни сте! Прочетох коментарите и съм във възторг. Нещата вървят на добре. Няма по добра новина от тази, да видиш колко хора са променили своето мислене и вървят на пред. Благодаря и на Ивомир, че по този начин потвърди своите позиции и не се е отказал от тях. Между другото Стойчо Керев имаше някакви неприятности и мисля, че в момента е в немилост. Не храня никакви лоши чувства кам него, нито пък към някой друг. Още веднъж благодаря за тази СВЕТЛИНА!

 31. С Любов БлагоДаря на Иво и Еми, както и на Всички Когиталисти ! <3

  Щастлива съм да преживявам тази Реалност !

  С Вас ! 

  <3

 32. Венета

  Този семинар е исключително съдържателен и смислен. Не съм преживявала никога преиди това, подобна медитация, а медитирам от доста време. Такова нещо не може да се изфабрикува.
  Уважавам, Стойчо Керев, но сега видях, че е свалил предаванията с Ивомир. Гледала съм само едно във “Въпрос на гледна точка”.
  Благодаря на Ивомир и на Еми за съветите и за преживяното.
  Нямам търпение да посета отново семинара.

 33. DA, polutchavat se poznania i istinski tchovek tchuvstva tche ima neshto drugo osven materiata!
  Regresiata koiato mi napraviha beshe tolkova istinska, tche i do sega e neobiasnima za men. Sled tozi seminar, niakolko sedmici prodaljavah da imam neshto kato telepatichni vazmojnosti, ne postoianno , no mi se slutchvashe!
  Sled tova se opitah da pravia uprajneniata za 3 oko, no polutchih bazedova bolest na shtitovidnata jleza!
  Spriah da sanuvam, koeto beshe stranno, zashtoto vinagi sam imala sanishta i to iasni, a sled kato vzeh parvoto hapche za shitovidnata jleza, poznaite kakv san imah: Pak levitirah i to s takava sila i skorost……
  E, vie kajete , kogitalnost istinska li e?????

 34. Познанието може да е “измама”, за непозналите го или за онези. БлагоДаря с любов на Иво и Еми за куража, за вдъхновението им… всичко, което правят за всички за нас 🙂

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top