щастие

Щастие: да бъдеш (в) състоянието!

щастиеПравим емотикони, създаваме празници (международен ден на щастието, 20 март), цитираме мъдри мисли, говорим до безкрай… И все “преследваме щастието”… а то е пред очите ни:

Щастие е решението да бъдеш щастлив, заради самото щастие.

Не можеш да решиш да бъдеш щастлив, защото ще получиш нещо. Това се нарича очакване на краен резултат, а не щастие. Това означава контрол, чрез който поставяш условие за щастието си. Ти си щастлив, защото това е състоянието, което желаеш, без да те интересува какво се случва.

Защото каквото и да се случи, ако си в състояние щастие, случващото се ти носи щастие.

На практика няма значение какво се случва. Истинското доказателство за промяна не е промяната в заобикалящия те свят. Истинското доказателство за промяна е, че ти реагираш по различен начин, дори всичко да е същото. Така си доказваш, че си се променил и когато докажеш това, околната среда отразява твоята промяна.Но ако се променяш, за да получиш нещо, ти не се променяш, а слагаш временна маска, играеш временна роля, за да получиш нещото, което желаеш.

Изборът на състояние

Когато си се променил, отраженията в средата се променят. Когато няма никаква друга причина да бъдеш щастлив, освен факта, че това е състоянието, което си избрал, не създаваш (изискваш) никакви други условия. И когато липсват други условия,тогава всичко, което твоето щастие излъчва, ще се отрази в живота. Ти си избрал състоянието „щастлив“, защото желаеш да изследваш това състояние при взаимодействието си с околната среда. Това е фокусът и посоката ти на търсене, които определят резултатите в цялата ти паралелна реалност… без условия, изисквания и претенции. Щастие заради самото него… Защото просто…:

Ако желаеш да си щастлив, бъди!

Лев Толстой – творецът, писателят и философът

Терминът, темата и смисълът “щастие” е един от многото въпроси и възможности, разглеждани в Академия Когиталност – теория и практика на Всичко, което Е!

щастие

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top