Проявление. Реалност и Действителност. – част 2/2

Статията е продължение на Част 1, която ще откриете ТУК.

Да разгледаме принципите, които представихме в част първа на статията, в два основни аспекта:

Локален аспект

По този начин проявлението (индивидуално ограничено) миг назад „регистрира“ околна среда и взаимодействия, които е реализирало. Привнасяйки своите честоти към този „отминал“ краткотраен миг, то регистрира същата тази реалност във взаимодействие (интерференция) с индивидуалните си филтри и избори. Това събиране на честотите се явява въздействие – проявлението е привнесло собствените си честоти и ограничения към онези, които са налични, сътворени като реалност от самото него. Получава се нова интерферентна картина на реализираната вече ре-ал-ност. Това създава илюзията за промяна и преместване (пространство-време) и се явява допълнение, актуализация на отминалия вече миг. Така проявлението „доизгражда“ всеки следващ кадър на отминалата реалност с малки промени. Реализира се действи(е)-т(ограничавано)-ел(от всичко)-ност(глобално) – това е кадър от честоти (интерферентна картина) с привнесените собствени честоти на проявлението (нова интерферентна картина, обусловена от филтри и избори). По този начин проявлението се явява активен творец на Всичко, което Е!

Глобален аспект

От глобална гледна точка в енерго-информационния потенциал всичко се извършва в един и същ миг и наслагването на честотите, привнесени от проявлението, изграждат виртуалната възможна вероятност, върху която проявлението е фокусирано. Реализира се точно тази фокусирана вероятност, която не е изследвана (изследва се единствено незнанието). Ако даден аспект не се реализира, той най-вероятно е вече изследван. Той вече е знание и поради тази причина не е възможно да бъде повторен. В момента тук и сега са налични всички възможни вероятности, т.е. изборите на фокус са безкрайни, но проявлението с неговото ограничение „избира“ върху коя вероятност да се концентрира. Така в рамките на собственото си ограничение то преживява реалността, като я трансформира, чрез самото нейно изследване (взаимодействие), в действителност!

Практически аспект

Когато търсим промяна на себе си и околната си среда (реалност), променяме себе си. И то по такъв начин, като че ли вече средата е променена. Тогава действията ни отговарят на избрания от нас фокус и се формира променената среда (действителност).

1 мнение за “Проявление. Реалност и Действителност. – част 2/2”

  1. Айнур

    Ивомир, благодаря ти. Чета Сартр и трудно вдявам, а трябва да напиша есе – кое е първо: съществуването или същността. Благодарение на теб и теорията, разбрах много. Искам да чуя твоето мнение за същността при другите видове (различни от човека), защото екзистенциалната философия сякаш казва, че само човекът е способен да мисли. Така ли е според теб? Благодаря ти за това, което правиш. Поздрави на Еми.

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top