petel.bg : Теория, за която мечтаел Айнщайн…

Адрес на статиятаhttp://petel.bg/Misterii–Edin-balgarin-minava-prez-Varna-s-teoriya–za-koyato-mechtael-Aynshhayn__149417

Пълен текст на статията :

„Той е един българин, дръзнал да създаде теория, обобщаваща всички открития и обосноваваща съществуването на единството във Всичко, Което Е!
Една завладяваща приказка, зад която застават научните открития!
Един резултат, за който е мечтал не кой и да е, а самият Алберт Айнщайн!“

Така го представят из цяла България тези, които вече го познават. Той се казва Ивомир Димчев. Нарича откритието си „Теория на познанието“.

През почивните дни на семинар в хотел „Черно море“ той ще разкаже и на варненци за нея.

Ето какво разкри гостът специално за “Петел” в деня на пристигането си.

Когато си позволиш да бъдеш себе си, се отварят безброй възможности за успех

-Кой е Ивомир, както Ви познават из цяла България?
– Аз съм обикновен човек. Завършил съм физика в СУ „Св. Кл. Охридски” – София, специалност квантова електроника и лазерна техника. Не съм работил по специалността си. Бил съм какво ли не – таксиметров шофьор, асфалтаджия, рекламист, управител на борса за хранителни стоки, докер, строителен работник, търговец… Сега определям себе си като когиталист, автор и лектор в семинарите Теория от Когиталността. Когиталист е човек, който предизвиква другите да мислят за да творят новата си реалност. Компилацията между когиталист и комбинатор наричам когитатор.
Това е идея за трансформация, която отчита различни състояния на проявление, съществуване и развитие. Тя може да бъде представена с помощта на проста аналогия – агрегатните състояния на водата – лед, вода и пара. При тази съпоставка, нека ледът да е ученика, водата – учителя, а парата – когитатора. Състоянията на един и същи материал са всъщност различни енергийни честоти на неговото съществуване. Различието идва от формата, от това как всяко от състоянията си взаимодейства с околната среда, но по същество те си останат един и същи материал. По същия начин човек преминава и житейската пътека – ученик, учител и ако си позволи – приема вибрацията на когитатор. И тук не става дума за бягство от реалността, а за приемане и сливане с това, което всеки етап, всяко състояние може да предложи. За едно пълноценното изследване и оползотворяване на всички възможности и вероятности. Защото във физическата реалност няма абсолютно нищо, което да не е енергия и вибрация. И всичко зависи от това как се отнасяте към него, как го прилагате, как го използвате.
Да разгледаме тези три състояния на материята. Ледът и ученика може да изглеждат твърди, застинали, бавни, движещи се с мудно темпо. Всяко нещо, което е проявено, притежава в себе си дуалният модел. Тогава можете да си позволите да оценявате и качествата на леда. В това състояние да използвате максимума на възможностите и наистина да ги оползотворите. В позицията на ученик, имате шанса да сте винаги жизнени и вдъхновени от това, че изучавате нещо ново. Притежавате красотата на децата, които са готови да приемат и копират, без да се усещат като важни и знаещи. И въпреки, че нещата се движат бавно, подобно на леда, който привидно е застинал, все пак има тръпка, емоция, вдъхновение. Един глетчер е мощен и нищо не може да застане на неговия път. Той пълзи мудно, но оформя планини, издълбава речни корита и преобразява пейзажа, поставяйки основите на нова бъдеща реалност. Така погледнете и силата на чирака, който има мощта да извая една нова реалност, един нов за вас свят. Това са основите следващото състояние.
Когато увеличите силното желание в себе си и осигурите топлината, с която да задвижите неговите двигатели, леда започва да се стопява и да се превръща във вода. Усвоявайки уменията на учителя, излизате от статичното положение и тръгвате в изваяните от ученика долини и речни корита, в новообразувани езера, а водата, в която се е превърнал ледът, запълва тези реки и езера. Това са места за възникване на нови форми на живот. Така сте превърнали и леда и водата в поддръжник на живота, създали сте условия за нови системи, които от своя страна да създадат богатство и разнообразие във вашия живот и да прелеят в следващо състояние, което да осигури подкрепа за всички форми на живот.

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top