Отговорите в главата – от Източника или от егото? (част 2)

Да продължим изследването на онези интересни отговори в главата, като изследваме разликата, която вече разгледахме в първата част на статията.

Може да се определи разликата между различните (двата вида) отговори, като се проследи състоянието на енергията. Докато наблюдаваме и изследваме енергията, задаваме въпроса има ли замесен някакъв страх, свързан с отговора – дали отговорът предполага защита, разделяне или контрол; дали отговорът ни отдалечава от нещо, което знаем, че е вярно за нас; дали ни помага да допълним идеята за истинската си същност и вибрация; дали съдържа оценка или не; дали утвърждава или отрича. И така нататък…

Има хиляди начини за определяне на разликата.!

Когато имаш желание, по един или друг начин ще разбереш кой е правилният отговор. Колкото по-малко се тревожиш дали това наистина е верният отговор, толкова по-лесно ще получаваш правилния отговор. Колкото повече се тревожиш дали получаваш правилния отговор, толкова по-съмнително е да го получиш. Това е парадокс.

Довери се на синхронностите (табелки) в живота си. Често информацията пристига чрез околната среда. Причината е, че понякога е по-лесно да бъдат предавани послания чрез неща, които са непосредствено от и в реалността, отколкото да се случват в главата. Затова, ако се наблюдават табелките и съществува вярата, че хора, факти и събития се подреждат по най-добрия за всички начин, човек е спокоен с това си знание и всичко протича много по-гладко. Тогава се усеща разликата между това, което е присъщо към и за Източника, и това, което не е. Може да се използва абсолютно всичко, ако си позволите да бъде положително настроено и ако давате достатъчно свобода на въображението си.

Да помислим за минута с ТК: Много от определенията и дефинициите са объркани и не е сигурно дали вдъхновяват или не. Много често дефиницията, която се използва, няма нищо общо с вдъхновението. Така противоречите на себе си. Когато имате коректно определение за вдъхновение, осъзнавате, че никакви отрицателни неща не са част от него. Ако има съмнение, нямате определение за вдъхновението, а нещо друго – мечта, филтър, маска…

Как преживявате това в своята реалност – помогнете и на другите, като дадете свои примери в коментар!

Статията е вдъхновена от книгите на енциклопедия Когиталност и задълбоченото приложение в Онлайн Академия Когиталност. Прочитането на текста 9 пъти води до неговото осъзнаване, усвояване и предизвикателство към приложение!

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top