Обръщение – Теория от Когиталността

Здравейте,

последните месеци оформиха нашето виждане по отношение на развитието на теория от когиталността. Онова, което е необходимо да споменем, е, че теория от когиталността е практика, която изисква също толкова тренировки и усилия, колкото са нужни за това да се научим да свирим на цигулка, да играем тенис или да развием дарбите си в областта на изобразителното изкуство.

Общата егрегорна матрица на Земята предизвиква всеки от нас да се насочи към това да „опази“ и обслужи собственото си индивидуално ограничение, собствения си шлифер – една илюзия за оцеляване без перспектива и развитие.

Както многократно сме споменавали, единствената посока, която дава възможност за извисяване и развитие, е посоката вън от себе си. А това в матрицата на Земята не се наблюдава. Всяко ограничение на тази планета живее в измислената версия, че с нещо е по-специално и по-велико от другите. Поради тази причина и не приема, не желае да осъзнае и да промени егоцентризма в посока навън.

Това обезсмисля изучаването на самата теория.

През всичките 17 години, през които имаме желанието да предадем знанията на теория от когиталността, се наблюдава една-единствена тенденция – всеки търси решение (при това във възможно най-кратки срокове) на индивидуалния си „проблем“, който всеки сам е създал и пожелал, тъй като всички ние сами градим собствените си паралелни реалности. В момента, в който открием каквото и да е решение, забравяме удобно какво, кой или как е спомогнал за решаването на съответната проблематика. Забравяме дори да споменем благодарение на какво и как сме успели да открием решение, затваряме се в собственото си удоволствие, че все пак сме се „извадили от кашата“…

Така практическата част на онова, което сме научили за начина, по който сме успели да се променим и развием, остава в локализирания, вече преминал проблем. Развитието ни отново спира и така… до следващия проблем. Този безкраен цикъл на агонизиращо съществуване е безперспективен и наистина тягостен.

Затова отправяме апел към всички – ако нямате желание да осъзнаете, че посоката навън е необходимо да стане навик, който да прилагате във всичко и навсякъде, то тогава ви молим – не се занимавайте с теория от когиталността. Причината за това е, че конфликтът, противоречието вътре във вас ще нарасне. Объркването ще стане по-голямо, тъй като желанието ви да поддържате посоката навътре ще е в контраст с онова, което четете, учите или говорите – стремежът към… посока навън. Разкъсването между двете посоки увеличава катарзиса, проблемите и агонията на всяка личност. Проявяват се болести, злополуки, все по-ярки табелки, които наричате проблеми…

Затова, ако нямате категорично решение да следвате единствено посоката навън с пълна отдаденост към, на и за Всичко, което Е, НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ, НЕ ЧЕТЕТЕ и НЕ ПРИЛАГАЙТЕ ТЕОРИЯ ОТ КОГИТАЛНОСТТА.

Тя не е средство за далавера в матрицата на Земята, а всички земляни желаят именно това – лично облагодетелстване, индивидуално решаване на проблемите, при това, ако може – без усилие. А посоката навън е навик, който веднъж постигнат, ви дава вдъхновение и извисяване.

Гореизложените причини оформиха нашето становище относно семинарите, обучението и развитието на теория от когиталността. Смятаме да изпълним следните пет точки от този миг нататък:

1. Завършване на кампус Изцеление (без значение от времето, което ще коства това);

2. Изграждане на нова презентация и обновяване на сайтовете и Академия Когиталност;

3. Стабилизиране на проекта Когиталност чрез издаване и разпространение в чужбина;

4. Разпространение в Интернет пространството;

5. Семинари и обучения.

За тези пет точки е необходим здрав екип – хора, които са готови да се отдадат в пълнота и цялост за промяна на цялостното мислене на човечеството. Една птичка пролет не прави. Очевадно сме лоши учители или самите ние не сме достатъчно узрели за това начинание.

Всичко това предопределя и нашето становище: докато няма ясно и категорично намерение от страна на хората за активна истинска промяна в начин на мислене и действие, теория от когиталността се явява по-скоро предизвикателство, водещо до вътрешен сблъсък и разкъсване.

С това не казваме, че ще спрем да даваме информация, но уведомяваме, че поради липсата на вътрешно убеждение от страна на хората да следват законите за съществуване и принципите на развитие (нарича се свободна воля), е безсмислено да се правят предизвикателства да се извисявате и развивате с посока навън. Ще продължим да даваме глобалния поглед (от възможностите на нашето собствено ограничение) за истинското развитие, но всеки сам е необходимо да определи доколко е готов за тотална промяна, има ли желанието и свободната воля, за да я следва.

Не забравяйте, че когато яйцето се чупи отвън, това е неминуема смърт, а когато се чупи отвътре – това е желание, стремеж за Живот.

Вие избирате.

1 мнение за “Обръщение – Теория от Когиталността”

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top