ivan tyrsacha

ПроНюз Добрич: Интервю с Иван Търсача – участник в Академия Когиталност

ПроНюз Добрич провеждат уникално и подробно интервю с един от най-вдъхновените участници в Академия Когиталност – Иван Павлов (Търсача)! В следващите редове ще срещнете и прочетете неговата гледна точка към възможностите на Теорията и Практиката Когиталност за разгръщане на индивидуалните възможности и потенциал!

Източник на материала: https://pronewsdobrich.bg/2020/11/05/ivan-pavlov-ne-biznesmena-ot-general-toshevo-a-tarsacha-tvoretsa/

Иван Павлов – не бизнесмена от Генерал Тошево, а търсача, твореца…

„Ако не спреш да си мислиш, че знаеш – няма как да научиш!”

Запознахме се случайно, доколкото може да има случайни неща, на представянето на книгите на Ивомир Димчев за Когиталността. Една теория, което лично мен ме вълнува, тъй като успява да обедини в себе си всичко, което съм знаела, прочела, научила и търсила. Възможността да поговоря с човек като Иван Павлов, който е много по-опитен в търсенето и намирането, за мен е като среща с учител, който може да ми покаже стъпките, но решението дали да ги направя, ще си остане мой избор. Моята свободна воля.

„Когато ученикът е готов, се появява учителят. Когато учителят е готов, се появяват учениците.“

– Какво намери Иван в търсенето си?

  • Намерих това, което ме интересуваше. Разбрах кое, как и защо е било, започнах да виждам нещата, които са се случили,от правилната гледна точка, която преди това съм нямал. Така стигнах и до книгите за Когиталността – когато разбрах истини, които са очевидни, но преди това не виждах, а,за да се случи това проглеждане, човек трябва да смени фокуса си.

Кога се случи тази промяна при теб?

На 60-тия ми юбилей осъзнах в цялост всичко. Бях в Тайланд и след едно почти 20-дневно гладуване успях да стигна до нулевата си точка, където си нищо и всичко. В тази точка виждаш и разбираш много, получаваш отговори на въпросите, които си търсил, защото в това състояние на покой имаш достъп до цялото поле с информация. Важно е обаче в това пътуване да влезеш с ясни търсения. Да сиопределил предварително важните за теб въпроси, защото в това състояние ти не можеш да мислиш.

Как става промяната на гледната точка?

На първо място с промяна на мисленето. Мисленето е най-важно, защото то определя реалността ни, а то се възпитава и, ако човек иска, намира начин да го промени. Трябва да внимаваме какви мисли допускаме, да избягваме негативното мислене, защото то ни поставя в една по-ниска вибрация, която ни води в грешната посока и ни отклонява от Източника.

Ти как промени мисленето си?

След като осъзнах колко важно е то, си направих една гривна. Обикновена гривна, която изработих сам. Нямаше нищо мистично или магично в нея. Носих я на дясната си ръка и всеки път, когато през умът ми минаваше мислъл, която не одобрявах – нещо негативно, гневно или осъждащо, я местех на лявата ръка. Държах я там за известно време – около седмица, после я местех обратно. Целта ми беше да нямам поводи да я слагам на лявата ръка. Да изчистя съзнанието си от всичко, което ме отклонява, и което смятам за грешно.

Колко време продължи това?

Година и половина. Един ден я свалих за малко и после тя изчезна. Беше си свършила работата и повече не я видях.

Как промяната на твоето мислене промени живота ти?

По много и различни начини, защото мисленето е в основата на всичко. Например, някои хора изчезнаха от живота ми, аз не ги търся и те не ме търсят – вече няма за какво да си говорим. Спрях да ходя на лов, дори риболовът вече е по-скоро разходка в морето. Преоткрих китарата и музиката. И преди свирех и пеех по малко, но съвсем различни песни. Сега излизам на сцена, свиря, пея и се забавлявам, защото това е което искам и го получавам.Щастлив съм с това, което съм, и това, което правя. Спрях хапчетата за кръвно, защото вече не са ми необходими, изчезнаха и някои други мои болежки, защото се научих да структурирам себе си.

Какво означава да структурираш себе си и как се научи на това?

Всичко в живота се случва, когато човек изпълни три неща: мисъл, решение чрез говорене  и действие. С мисълта си създаваш енергия, но ако не преминеш на следващия етап,тя остава самокато потенциал и евентуална възможност, но, когато го решиш и изговориш, ти вече втвърдяваш мисълта си, а преминавайки в действие, защото действието е израз на волята ти, вече казваш какво да се случи. Може да мислиш,без да искаш. Може да изговориш нещо случайно. Но, когато си предприел и действие, ти вече заявяваш решение, съсредоточаваш енергия в тази посока.

Някои  хора смятат, че минава много време от мисълта до случването, но не е така. Става веднага. Ако всичко – мисъл, решение, действие е взето осъзнато и категорично, то се случва веднага и то в абсолютна цялост, не само отделни части – сега и всичко. Дори средата, хората около теб, стават различни. Ти сменяш вибрационната си честота и съответно привличаш едни и отблъскваш други хора. Животът на човек е причинно-следствена връзка и това, което ти се случва, е това, което ти преди това си мислил, поискал и направил и знаейки това разбираме, че, ако нещо не ни харесва в живота,значи сме направили грешните избори.Трябва да осъзнаем, че ние не сме следствието от живота, ние сме неговата причина, защото ние сме Източникът.

книги когиталност

Това ли е когиталността?

Това е! Самата дума означава мисля /cogito, лат. -мисля/. Теорията за когиталността обединява и обяснява всичко от видимия и невидимия спектър на съществуването ни. Показва ни и ни доказва, че ние сме творците на нашия живот и всичко, което ни се случва, е въпрос на наш, личен избор. Тя се основава на квантовата физика. Доказано е, че квантовите частици се държат и движат според наблюдаващия ги, т.е. всеки от нас с мисълта си може да ги контролира, защото те са енергия. Всичко около нас е празно пространство. Материя няма. Илюзията за плътност идва от скоростта, с която се движат и завихрят квантовите частици и затова ги приемаме, като материя, защото те се дивжат толкова бързо, че преминаването през тях става невъзможно и ние ги приемаме за плътност. Самите ние сме енергия задържана в определена честотна граница.Вибрационно се създава плътност, но това всъщност е енергия със специфична честота на трептене.

Семейството ти как приема тази твоя промяна?

Щастлив съм, че и синът ми, и дъщеря ми разбират и прилагат принципите на Когиталността. Те, като интелигентни млади хора, родени и растящи в едно време, в което различната духовност не е табу, много по-лесно осмислят и прилагат всичко, за което говоря. Сега е много по-лесно за осъзнаване. От 2013 година насам Земята влезе в нов цикъл, в нова фаза, отвори се информационен портал, който дава възможност на всеки да се определи дали го интересува духовното израстване или смята, че това не е за него и предпочита да си остане в нискочестотната си същност. Нещо, като гара разпределителна, на която всеки, който иска и е готов, може да смени влака. Този честотен портал ще се затвори през 2021, след по-малко от година. Тогава ще настъпи и рязко разграничаване между двата типа хора и ще има големи промени.

Влиза ли Когиталността в противоречие с религията?

В никакъв случай! Ние сме проявление на един и същ Източник. Аз самият съм православен християнин с всички следващи от това отговорности. Молитвата е всепризнат начин за лечение, сбъдване и проявление, чрез вярата, но не трябва да забравяме, че получаваме не това което искаме, а това което отговаря на нашата същност. Защото с молитвата излъчваме това, че нямаме и получаваме пак същото – нямане. И колкото повече се молим, толкова повече вибрации за липса излъчваме.

Затова трябва да произнасяме думи на благодарност и увереност, че ще се случи, така ще отправим послание за намерение и сбъдване. На това, което не ни харесва, че получаваме трябва да гледаме, като на уроци които ни учат и ни водят към необходимата промяна.Разлика има може би, в това, че при когиталността човек мисли и търси и по този начин създава, а не приема догмите на религията без да ги осмисля. При когиталността нямаш нужда от посредник, ти сам твориш, изследваш и създаваш твоята паралелна реалност, в която си щастлив, отдаден си навън и твориш за себе си и хората около теб, но принципите са едни същи.

Знам, че ти издаде първите две книги за когиталността –Ти-Източникът и Ти-Проявлението в 10 000 тираж. Защо?

За да стигнат до повече хора. Това исках и това се случи.И ще ти докажа, че това работи със следния факт: след като книгите бяха излезли от печат се чух с моя близка от читалището в Генерал Тошево, за да я попитам дали не иска от тези книги за читалищната библиотека в нашия град. Оказа се, че точно в този момент тя е на събиране на представители на всички читалищни библиотеки от страната, които се оказаха над 800. Предложих книгите, те приеха и следващите няколко месеца разпращахме книгите с куриери в цялата страна. Така сега те са във всяка читалищна библиотека и чакат всеки, който е готов за тях, да ги открие.

Книгите за Когиталността не са лесни за четене и осмисляне от всеки. А за незапознатите с квантова физика са още по-трудни.

Да, знам, че е така и много хора срещат затруднения, но затова има и семинари по темата, в които авторът Ивомир Димчев обяснява и доказва всичко. Те обикновено продължават два дни, защото материята има нужда от повече разяснения.

Правили ли сте такива в Добрич?

В Добрич не сме. Правихме няколко такива във Варна, но се надявам да направим в най-скоро време. Мисля, че моментът това да се случи и при нас е дошъл. И тук много хора се вълнуват от теорията и искат да знаят повече.

Съвсем наскоро излезе от печат и третата книга Ти-животът. Какво е новото в нея?

На първо място тя е много по-лесна за четене, защото в нея академичният език на Ивомир Димчев, с който той като физикси служие малко по-достъпен.Има много повече подробности за нещата от ежедневието, дори започва с това какво е„болест” и кога тя се появява – „болестта не е присъда, а покана за промяна“, разяснява и обединява голяма част от езотеричните вярвания иучения по света.

Какво е Корона вирусът според теб?

Изпитание. Той е една енергийна същност, която се променя и в постоянна връзка с цялата Вселена във всяко време и има за цел да ни научи.

Изпитание за какво?

Не ни е дадено да знаем. Едно от условията на играта, наречена живот,  е играчите да са незнаещи. Те трябва да търсят и намират, да излизат извън зоната си на комфорт и чрез своя опитност да достигат до преживявания и да повишават собствена си честотна характеристика с цел обогатяване на Източника, т.е. на самите нас.С други думи, ако избираме да не избираме, ние избираме лесния начин, което също е вид избор и се превръщаме в следствие или жертва на живота си. А когато правим осъзнатиизбори ние чукаме на врата на познанието и тя се отваря, след нея има друга врата и така всяка врата води до всяка следваща и ние научаваме и разбираме повече.

Какво продължава да търси Иван Търсача?

Продължавам да търся преживявания и начини да съм полезен, да помагам на хората. В материален план няма какво повече да направя. Оттеглил съм се от активния бизнес и се занимавам само с проекти, които ми харесват и са за удоволствие. Най-важното, което искам,е да се отдам на усъвършенстването си, което никак не е малко и лесно. Надявам се и да  направя срещата на хората с  Когиталността възможна и, ако мога да помогна това да се случи – ще съм щастлив. Това прави Иван Търсача – продължава да търси начин всеки да намери пътят си към Източника, да създаде своя свят на хармония и щастие и да помага на другите да го открият!

В заключение

Единствено, за което съжалявах, в края на този разговор беше, че всичко за което говорихме, го знаех като малка, а положих толкова усилия да го забравя, за да си спестянеприятности и неразбиране. Мисля, че много деца и възрастни са били в моето положение. Е, сега времената се промениха. Дойде времето на духовността – моето време, нашето време,  това на Иван и на всички, които търсим, защото знаем и винаги сме знаели, че  всичко е възможно и е достатъчно да го поискаме. Не истерично и на всяка цена, а осъзнатои с увереност. Да поискаме да изживеем, онази реалност, която ще ни обогати и допълни, ще ни усмихне и направи щастливи, защото това е Божият промисъл и всичко, на което иска да ни научи Източникът. Кой как му казва няма особено значение.

Диана СТЕФАНОВА

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top