хармония

Хармония в приемането на Изгубеното и Намереното

В едно кътче от света, далеч от шума на всекидневието, се разигра едно събитие – семинар Когиталност. Това бе не просто събитие, а пътешествие към ново разбирателство, към вдъхновение, към хармония и към промяна…

Един от участниците реши да сподели своя опит. Запитал се дали можем да видим света в неговата пълнота, ако не познаваме и мрака в него, той се поддаде на търсенето и започна да разгадава загадката на съществуването:

Можем ли да видим положителното, ако не познаваме отрицателното? Можем ли да се определим, ако няма с какво да се сравним? Можем ли да съществуваме, ако не съдържаме полярности в себе си? А ще можем ли повече, ако тези наши противоположни страни бъдат отдалечавани, за да ни разширят? Ще завихряме ли по-силно със своя нарастващ диаметър? Ще можем ли да приемаме и отдаваме още и още честоти от околното пространство, което ние отразяваме/излъчваме и сътворяваме, за да преживеем себе си в него? На това се е посветил ивомир и това е смисълът на Теория от Когиталността (ТК) – да могат хората повече. Да мислят, да пробват, да вървят към недостижимото „мога“… Да живеят в посока: хармония със заобикалящия ни свят. Хората са човекът, човекът е едно, всички са едно… Нямам предвид само хората, а Всички/ко. Щеше ли да има нужда от ТК, ако на Земята беше рай? Накратко бих определил рай по следният начин: Онази система, в която има градивни взаимоотношения – т.е. обратното на преобладаващото разрушение, което цари на Земята в този момент. Иво е търсач и събирач, който стряска лигавите и окуражава смелите. Така, както той умее… С едно и също изречение постига и двата полюса, като ответна реакция. То така си и работи света… събитията са неутрални, ние ги осмисляме. Та… можем ли да видим положителното, ако не познаваме отрицателното?… И да, животът понякога е гаден, и точно затова е прекрасен, за да има какво да правим, да имаме към какво да се стремим, да имаме проблеми за решаване. Теория от Когиталността дава една изключително задълбочена представа и препоръка за това, как се решават проблеми. Тя не работи за всекиго, тя работи за този, който работи, който търси промяната…
– Радо Величков –

Пътуването започва със стъпка в неизвестното и с любопитство (питам с Любов). А всяка следваща кръчка отваря още и още врати към нови измерения на живота!

Споделеното от Радо е откровение не за перфекционизъм, а за хармония. Стремежът не е да сме идеални, а да приемаме и творим с Любов (люботворим) Всичко, каквото и да е то!

Семинарът “Когиталност” на 14-15 октомври 2023 г. в София е възможен път към тази хармония. Това е възможност да се върнем към себе си и единението с Всичко, което ни заобикаля!

Нека се вдъхновяваме взаимно и да следваме този чудесен път към създаване на хармония в една по-добра реалност – за себе си и за света!

Разчитайте на своя вътрешен компас и се присъединете към нас на семинара “Когиталност” този октомври! или онлайн в Академия Когиталност!

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top