РЕГРЕСИЯ & ПРОГРЕСИЯ

Теория от Когиталността доказва, че „преражданията“ съществуват и са напълно закономерно явление в когиталността. Временната памет (ВП) е информацията, която притежава в настоящия момент една холограма. Тя е резултат от натрупана опитност на същата тази холограма, когато е потопена в определена среда. Цялата информация е постоянна памет (ПП), несъзнаваното, Акашови записи и т.н., което тук наричаме информационно поле (енергия), нулева точка, или когиталност…

Колкото по-малко е участието на ВП (логиката), толкова по-активно е подаването на информацията от когиталността (по-малко са филтриращите решетки, изградени от Егото). И тя информация може да бъде „прочетена”. В това се състои принципът на действие на Футуро- Ретроспективната Методика – ФРМ (по-известна като регресия). Когато се ограничи действието на логиката, падат филтрите за подадената информация от когиталността…

Принципът е следният: Първоначално се задават параметри (на логическо ниво) на търсения проблем или отговор (например причината за страх, който няма логическо обяснение или как е приключило дадено прераждане). След това се ограничават филтрите на логиката, без организмът да е в състояние на сън. С други думи, тялото е максимално отпуснато, със забавен пулс, ритмично и успокоено дишане – точно както при сън, но човекът не спи. Слухът регистрира всеки шум в помещението или извън него, сетивата са притъпени, но напълно изключено е само физическото зрение, защото очите са затворени. По време на регресия участника не губи ориентация къде е и какво прави, но концентрира вниманието си към вътрешните усещания и преживявания. В това състояние спокойно се наблюдава подаваната от ПП (постоянна памет, или когиталност) информация, оформена като реални филмови кадри. За провеждането на подобен сеанс са необходими няколко етапа:

1. Определяне на проблема: Този етап е разговор, необходим, за да се дефинира конкретният проблем – може да се търси причина за проява на страх, който не е бил определен с познати психологически или терапевтични схеми. Възможно е да желаете определени отговори (например какви сте били в предишни холограмни проявления) и т.н.

2. Симптоми на състоянието и инициирането им: Някои от основните физически реакции при наличие на страхов проблем са: сърцебиене, повишаване на кръвното налягане, стягане на мускулите, изострена чувствителност, разширени зеници, изпотяване.
Необходимо е да се представи и обясни какво се случва, когато е налично стресовото състояние. Как се усеща – като „буца в гърлото“, „свиване на стомаха“, кои мускули се напрягат и т.н. За да е осезателно всичко това, проблемната ситуация може да се „визуализира“. Подробно се описва всичко – детайлите са важни. Когато се навлезе в състояние, е необходимо да се знае какво да се търси и наблюдава като реакция. Не се мисли за самите картини – дали са верни или не. Те просто се наблюдават и разказват.

3. Деветстепенен преход към информация от когиталността: на схемата са представени графично девет точки. Стъпките са плавен преход за намаляване на логиката за сметка на увеличаване информацията от когиталността. Кръгчетата, с които са отбелязани ВП и ПП, изобразяват количеството информационна енергия, която ползваме при осъществяване на процеса.
стъпка 1 – най-яркият спомен от живота ви, който помните най-добре.
стъпка 2 – най-далечният спомен от детството – на границата на възстановяването на спомените.
стъпка 3 – спомен от периода, в който сте били шестмесечно бебе.
стъпка 4 – спомен от периода като четиримесечно бебе.
стъпка 5 – спомен от периода като двумесечно бебе.
стъпка 6 – спомен като ембрион.
стъпка 7 и 8 – смаляване до елиминиране на усещането за материалност.
стъпка 9 – картини (кадри) от когиталността, даващи информация за конкретен въпрос; няма символика.

regresia-new-288x3004. Достигане до резултат (изход): Точното „обрисуване“ на събитията и усещанията е необходимо, за да е правилно насочването в конкретния момент, който е в основата на търсения проблем. При регресия картините от миналото са свързани с ключов момент (може да е наблюдаването на „собствената физическата смърт“). В ПП съществува такава информация. В някои случаи тези моменти могат да са бавни и продължителни. Ролята на водещия е да ги оцени и да „придвижи“ пациента напред във времето, като по този начин ускорява и самия процес. Желателно е точно преди „края“ (леталния изход) да се възприеме и анализира обстановката, онова, което участващият вижда и чувства, да се обърне внимание на детайлите. За терапевтирания изображенията са много ярки, изключително живи и реални. Дълбоката концентрация върху тези картини и вътрешните усещания и преживявания от своя страна го „изключват“ от емоционални влияния – той е само наблюдател. Затова в момента на леталния изход се изпитва не ужас, а облекчение, свобода.
Най- голямата грешка е участващият да си зададе въпрос дали нещо е наистина такова, каквото го вижда, или не. Така той пренася концентрацията си върху логиката, а не върху картините от когиталността. Това активира защитните решетки на Егото и те блокират информацията.

5. Връщане в състояние „тук, сега” и анализ: След като отвори очите си, преминалият регресия се „връща“ в regresiaсъстояние на активна логика. Нужно е известно време, за да стигне до осъзнаване, че това е информация от миналото/бъдещето, която в момента „тук и сега“ вече няма значение. Уникалността на този метод е в това, че независимо дали са приети причините или не, проблемът изчезва. Източникът на стресовото състояние става ясен, а когато нещо е известно на Егото, то не го счита за плашещо. Освен освобождаването от страх, физическа или психическа травма, чрез регресия човек може да възстанови и празни полета в паметта си. Преживяването на ФРМ води до осъзнаване, че имаме постоянен достъп до информация от когиталността… В момента, в който потърсим начини за усвояване на тази информация, разбираме, че тя е достъпна за всеки.
Разликата между информацията от сънища и ФРМ е в начина на получаване на информация и за какво е тя. Чрез сънищата получаваме съвети, препоръки, които пристигат под формата на символи и се отнасят за един бъдещ период. При регресия – виждаме в момента ТУК и СЕГА фактологическо проявление на паралелен свят – от миналото или от бъдещето (в нулевата точка няма пространство и време – всичко е в момента „сега“). Тази информация не е символна и е отговор на конкретен въпрос.

След редица експерименти (практически регресии и прогресии), достигнахме да извода, че подобни стъпки могат да се осъществят и по сравнително по-лесен и достъпен начин – като се тръгне от един голям обект към по-малък:

Пример:Въпрос, който участникът желае да реши, е Защо се страхувам от това да шофирам. 
Участникът затваря очи и си представя по идея на водещия поляна от рози… Водещият го насочва с въпроси:
– Виждаш ли пътека през розите… Тръгни по нея… Сега къде излезе?
– На поляна…
– Сам ли си? Има ли нещо покрай теб?
– Раница…
– Влез в раницата…. Какво виждаш.?
– Манерка за вода…
– Влез в нея
– Тъмно е…
– Някъде има шупла… Можеш ли да влезеш там?
– Да.
– Сега какво виждаш?
– Пространство… Звезди – необятно е…
– Смали се още. Сега къде си?..
– Виждам път. Движа се по него… (регресията е вече започнала)
– Как се казваш? На колко години си? В коя държава си?
– Казвам се Карл. В Германия съм, близо до Мюнхен – на магистралата. Пътувам за сватбата си. Закъснявам и там ме чакат. На 33 съм. нещо стана… Колата се обърна… Виждам бяла светлина… Под мен е разбитата кола. В пламъци. Някакви хора се суетят наоколо. Картината се размива…

Освен дългата процедура, съществува и “кратка версия” за навлизане в предишен живот/ паралелна реалност. В следното видео можете да видите регресия, водена по време на семинар “Когиталност – всичко, което Е!” 

Авторегресия: Същите стъпки, които се прилагат при ФРМ, могат да бъдат използвани и при индивидуално навлизане в Библиотеката (авторегресия или автопрогресия). Човек сам се насочва и води. След определен брой опити и тренировки, е възможно осъществяването на целия процес. Тогава сте едновременно участник и зрител. Така човек може да наблюдава и събития, които са интересни в исторически плн – например, кой е Исус и какво е правил преди познатите ни от библията времена. Кой е граф Сен Жермен и какви са възможностите му? и т.н…

Резултатите от ФРМ са впечатляващи. Страхове, необясними паники, или „вродени” нагласи, които притежава човек, изчезват. Това естествено, не става с един сеанс. Знанието се увеличава след продължителна работа. Но иначе, всеки участвал в подобно преживяване осъзнава, че смъртта е вид трансформация на енергията. Че „съществуването” е холограмно проявление на светлината с определена задача. Това води до прилив на енергия и развитие на творческия потенциал, защото страховете вече са изчезнали. Води до осъзнаването, че всичко е мисловност и Любовта към Всичко, което Е, е движещата сила във Вселената. А люботворенето (творенето с Любов) е смисъл на съществуването…

1 мнение за “РЕГРЕСИЯ & ПРОГРЕСИЯ”

  1. Веселина

    Много благодаря за споделената информация, опита, методиката, знанията.
    Желая на всички ни успех!

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top