О-Предел-Е-Ние: Фрактали

Както подсказва и етимологоията на думата, определението е нещо, с което на Цялата кръговратност (О) слагаме ограничение (Предел) в енергията (Е) наша (Ние).

В поредица от статии в сайта разглеждаме различни форми на О-Предел-Е-Ние, за да се провокираме по пътеката на осветяване и осъзнаване на собствените си убеждения, граници и… определения!

Фрактали

Това е ментален модел на съзнанието, който е в основата на изграждане на „съществуваща физическа реалност“. Създава се структура, модел, схема, за да може реалността да се изгради върху тях! Това е енергийна подредба, която се проявява в математически съотношения и показва какъв е вибрационният модел, който е създаден в съзнанието, за да е налична илюзията за „съществуваща физическа реалност“. Фракталите са образец, по който се „реди“ реалността. Наблюдаването на реалността в този план е преглед на проект, създаден от мисълта.

В този смисъл пътуването във времето не е това, което си мислим, че е. Няма пътуване във времето в смисъла, който обикновено си представяме (например в научно-фантастичните филми).

Това, което действително се случва, е, че мисълта преминава през създадените от съзнанието кадри на паралелна реалност.

Никой от тези кадри не се повтаря. Тогава преместването във времето може да се извърши като мисълта преминава (премества се) в една успоредна реалност, която просто изглежда изключително подобна на тази, която изглежда като индивидуалното ви минало, но не е в същата времева линия, не е възможно да бъде, защото който и да е преживян кадър (фрактал) повече не се повтаря…

За справка…

Терминът фрактал е въведен през 1975 г. от математика Беноа Манделброт. Той изучава някои прости уравнения, които при повторението си произвеждат безкрайно множество от изменящи се геометрични форми в рамките на ограничена среда (т.е. те са ограничени, но в същото време безкрайни). Фракталът е проста геометрична форма, която може да се дели на части, всяка от които е приблизително умалено копие на целия модел (самоподобие). Това е и принципът на холограмата – триизмерен светлинен образ с възможности за съхраняване на огромно количество информация, при който всяка част съдържа Цялото като образ и Цялото се съдържа в частта като информация (фрактален принцип).

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top