Безводен режим

Безводен режим
(или връщане на тялото към първоначалните му настройки)

Споделено от Деси Стоянова – участник в семинарите Когиталност – всичко, което Е!, след неколкократно изпробване на т.нар. “безводен режим”, който тук е представен като наблюдения и схема:

Безводен режим означава в буквалния смисъл да спреш да пиеш вода за 3, 5, 8, 13, 21 дни*… При това под “спиране на водата” се разбират всички видове течностни, които се пият и не изискват дъвчене. Това включва: кафе, чай, сок, фреш, смути, шейкове, алкохол, айрян и така нататък. Към тази група също се включват супите, таратора… Това са храни с високо съдържание на вода и тяхното консумиране по време на безводен режим е един вид самозалъгване за това, че правим нещо. През този период може да се консумират всички видове други храни, като за набавяне на “необходимата” вода се препоръчва приемането на по-голямо количество плодове и зеленчуци.

След първите няколко дни се появява усещането на жажда и изсъхване на устата. В такива моменти можеш да се “справиш”, като изядеш един плод или като жубуриш устата с вода, след което водата се изплюва. В устната кухина се намират рецепторите за вода и самото жубурене изпраща сигнал към мозъка за пиене на вода. Колкото повече дни минават, хранителния режим започва да се ориентирана към салати, плодове и не толкова сухи и солени ястия, като например бургери, ориз, месо и други. Това са храни, които само засилват усещането за жажда.

През този период на безводен режим тялото започва да симулира симптоми на различни видове заболявания, които си имал или би могъл да имаш. Това е съпротивата към загубата на вода или загубата на филтрации. Самите филтрации са записани във водата на нашето тяло. Това са лъжливи сигнали, за да прекратиш решителността си да изкараш избрания период без вода. При всеки един човек симптомите ще бъдат различни, защото всеки един е индивидуален и уникален.  Въпросът в случая е дали ще преодолееш себе си, за да провериш резултата, или ще се оставиш “на страха да не ти се случи нещо”… Честно казано, при мен съмнението и страха се появяваше при всички пъти (общо четири), в които изпробвах режима без вода.

Но тогава защо го правих? И изобщо… “нормалният” въпрос, който всеки би си задал – защо бих подложил тялото си на такива екстремални условия? Отговорът е простичък – за да надникнеш какво има зад наложените от самия теб и средата ограничния. След 21 дни безводен режим ето какво се получи при мен:

 • свалих около 5 килограма (без при това да спазвам някаква допълнителна диета – само това, че когато си без вода просто спират да ти се ядат храните, които до този момент си приемал) ;
 • загубих голяма част от водата в тялото си, което започна да променя и филтрацията ми, т.е. след първоначалвото изнервяне, станах много по-спокойна отпреди, по-приемаща околните и благодарна към тях ;
 • информацията (или по-точно пропускането на информация от самата мен) се засили и медитациите ми станаха по-ясни и ярки, по-живи и описателни;
 • сетивността към всичко заобикалящо се увеличи – така при мен се получи това, че започнах да усещам неща, които съм изпитвала само като дете. Дори започнах да харесвам храни и напитки, които преди не съм харесвала изобщо.
 • почнах да усещам прилив на енергия – след преминаване през кризисни моменти започнах да усещам енергията в цялото си тяло, да спя по-малко, да желая да работя повече и вече не се изморявах така бързо и лесно, както преди.

Като резултат и комбинация от всичко това почваш да се чувстваш щастлив и свободен, лек – при загубата на вода енергията протича през теб, зарежда те, “захранва” те… и тогава почваш да усещаш и виждаш света по различен начин. Това е и най-бързата крачка да разбереш, че Когиталността е реална, съществува и е навсякъде около нас. Това е начин да направиш лесно първия контакт със самия себе си и потенциала, който представляваш…

И последно бих желала да споделя, че е нужно само да имате търпение – търпение и постояство, без очаквания, че нещата ще се получат даром и наготово… Необходимо е да се потрудиш, да прoявиш решителност и да се отдадеш на експеримента… със самия себе си. И тогава се отварят всички врати – вратите за всеки, който желае да прекрачи прага на Когиталността…

 

Благодарим за споделеното от Деси! Вече много хора изпитаха възможностите “безводния режим” – ще се радваме и вие да споделите своите впечатления и преживявания с останалите, като оставите коментар под статията или пишете на kogitalnost@kogitalnost.com . Благодарим!

 

* Препоръчително е броят на дните без вода да следват числата на Фибоначи – 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55… Ето и кратък филм за тези числа:

7 мнения за “Безводен режим”

 1. Анастас

  благодаря за споделеното от деси .. преди време правих 23 или 27 дни без вода само на плодове и сурови храни… ефектите са същите както деси ги е описала… 

  след време направих 2,5 дни без вода и храна – ефектът е същият може би трябва да се прави 3 дни  – тогава тялото ти си казва –  този идиот ще ме погуби и прави рестарт  от 8 непроменими стволови клетки – усещането е свобода 

 2. Свилен

  Колко дни на "нормален режим"е неходимо да има между тези безводни дни?

  1. Колкото решиш, според мен 2-3 пъти в годината е достатъчно, но ако искаш може и да спреш водата за постоянно, но всичко е въпрос на нагласа на ума.

 3. Да и аз пробвах това лято (при средна температура 30 градуса във Варна) 13 дни без вода и течности и до 21вия продължих на плодове и зеленчуци основно, като започнах да пия вода. Много от описаните неща и аз така ги почувствах. Не знаех за рецепторите, но сам си го правех – жабурках се с вода и си казвах, че съм напоен и сит и след третия ден бях лек и по-спокоен от обикновено. Работи, по един или друт начин – при всеки е индивидуално преживяване.

 4. Стефана Дряновска

  Здравейте, 

  Има ли подготовка за безводния режим, да речем очистване с английска сол или клизма? 

  Като се приключи с безводния режим има ли предписания за количествата течности, които могата да поемат, т.е. нужно ли е да става постепенно оводняване?
   

  Освен плодове и зеленчуци/салати кои храни според Вас са подходящи за режима? (аз не ям месо и ям малко млечни белтъчини)

  Благодаря.

   

 5. Стефана Дряновска

  Приемливо ли да се приемат хомеопатични лекарства по време на безводен режим?

   

   

 6. Пенко Иванов

  Пичове, нали сте наясно, че въпросното каране "без вода" реално не е наистина без вода, защото течности се намират в плодовете / зеленчуците и като цяло в част от храните които приемате! Според мен състоянието за което говорите ("изсъхване на устата" и т.н.) се нарича "дехидратация" и може да бъде опасно за живота! Мислете преди да си правите експерименти, защото последиците могат да са необратими!

  http://www.tialoto.bg/a/125-zdrave/23868-pazete-se-ot-obezvodniavane/

Изразете себе си, като дадете мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top